Nadelen prepaid bellen

Alles over de nadelen van prepaid bellen en prepaid pakketten


Naast de voordelen die aan prepaid bellen zitten zijn er ook een aantal nadelen. Lees op deze pagina alles over de nadelen van prepaid bellen ten opzichte van bellen met een abonnement.

Beltegoed op, niet bellen

Ten eerste is er altijd beltegoed nodig om te kunnen bellen. Is je beltegoed op? Dan zal je eerst moeten opwaarderen voordat je zelf weer kunt bellen, sms-en en internetten. Is je beltegoed op tijdens een telefoongesprek? Dan zal het gesprek beƫindigd worden en zal het beltegoed eerst moeten worden opgewaardeerd met een prepaid opwaardeerkaart.

Hogere tarieven

Naast het nadeel dat er altijd beltegoed nodig is, is een ander nadeel dat de kosten voor prepaid bellen vaak hoger zijn dan voor bellen met een abonnement. De telecomprovider verdient niet standaard aan je als prepaid gebruiker, maar is afhankelijk van het feit dat je beltegoed opwaardeert. Hierdoor zullen providers hun prepaid klanten vaak iets meer in rekening brengen per minuut/sms/mb dan klanten met een abonnement. Dit is simpelweg omdat klanten met een abonnement meer gebonden zijn aan het bedrijf en de provider dus zekerder is van verdiensten aan een abonnementsklant dan een prepaidklant.

Prepaid internet is duur

Een derde nadeel kan zijn dat als je een smartphone hebt met apps, je veel internet gebruikt. Applicaties op je telefoon gebruiken op de achtergrond vaak internet. Ongemerkt worden zo aardig wat MB’s aan dataverkeer gebruikt, zonder dat je dit doorhebt. Heb je een prepaid simkaart? Dan zou het in deze gevallen zo kunnen zijn dat je prepaid tegoed sneller op is dan verwacht. Voor de MB’s die op de achtergrond gebruikt worden zal je immers ook moeten betalen. Prepaid is met een smartphone alleen aan te raden als je je volledige internetverbinding uit kunt zetten of als je een losse internetbundel erbij afsluit. Bij de laatste optie heb je echter wel een vorm van een abonnement en is het voordeel van prepaid weg.