Prepaid bellen - voor wie?

Voor wie is prepaid bellen het meest geschikt?


Prepaid bellen heeft zo zijn voordelen en nadelen. Daarom is prepaid bellen niet voor iedereen even geschikt. Mensen die veel bellen zijn vaak voordeliger uit met een abonnement met veel belminuten. Hetzelfde geldt voor mensen die veel internetten met hun mobiele telefoon of mensen die veel sms berichten versturen. Zeker smartphone gebruikers die veel applicaties installeren op hun telefoon kunnen beter niet kiezen voor een prepaid simkaart. Er zijn echter een aantal groepen die wel baat hebben bij prepaid bellen:

Mensen die weinig gebruik maken van mobiele telefoon

Maak je weinig gebruik van je mobiele telefoon? Is je telefoon alleen om zelf bereikbaar te zijn? Bel je zelf maar zelden iemand op met je mobiel? Dan is prepaid aan te raden. Met een prepaid pakket heb je geen maandelijkse kosten, maar ben je toch altijd bereikbaar. Je kunt altijd zelf een bericht sturen of bellen, zolang je maar beltegoed op je simkaart hebt staan.

Ouders die een telefoon voor kind kopen

Wil je als ouder dat je kind altijd bereikbaar is in geval van nood, maar wil je wel grip op de kosten? Dan is een prepaid telefoon de beste keuze. Met en prepaid telefoon is je kind altijd bereikbaar en heb je zelf alle grip op het belgedrag van je kind. Als het beltegoed op is kan er immers niet meer gebeld worden en zullen er geen onverwachte kosten gemaakt worden. Daarnaast is prepaid bellen een goede manier om je kind bewust te maken dat bellen, sms-en en internetten geld kosten.

Mensen met registratie betalingsachterstand

Heb je een negatieve kredietwaardigheidsregistratie (rekeningen herhaaldelijk te laat of niet betaald) en kan je daardoor geen abonnement afsluiten? Dan is een prepaid telefoon ook voor jou de beste keuze. Je kunt op die manier toch gewoon bellen en bent gewoon bereikbaar, maar omdat je geen abonnement hebt hoeft de provider ook geen kredietwaardigheidscheck te doen. Iedereen kan een prepaid simkaart kopen en gebruiken, zolang je de aanschaf van de simkaart en beltegoed maar kunt betalen.