Voordelen prepaid bellen

Alles over de voordelen van prepaid bellen boven bellen met een abonnement


Prepaid bellen heeft een aantal voordelen ten opzichte van bellen met een abonnement. Op deze pagina lees je alles over de voordelen van bellen met een prepaid simkaart boven bellen met een abonnement.

Geen vaste maandelijkse kosten

Ten eerste zit je met een prepaid pakket niet vast aan een abonnement waardoor er geen maandelijkse kosten zijn. Een prepaid kaart koop je één keer, vervolgens waardeer je je beltegoed op wanneer jou het beste uitkomt. Komt opwaarderen even niet goed uit omdat je bijvoorbeeld even geen budget hebt? Dan ben je met een prepaid simkaart nog altijd bereikbaar, je kunt als je beltegoed op is alleen niet zelf meer naar iemand anders bellen.

Houdt het belgedrag in de hand

Naast dat je geen contract hebt is prepaid bellen een goede optie voor ouders die het belgedrag van hun kinderen in de hand willen houden. Mocht het beltegoed op zijn, dan kan er niet meer gebeld, ge-sms-t of ge-internet worden met de telefoon. Het toestel blijft wel bereikbaar voor anderen wat een veilig gevoel is. Doordat er altijd beltegoed nodig is geeft prepaid een veilig gevoel. Er kunnen geen onverwacht hoge rekeningen op de deurmat vallen aangezien alle bedragen vooraf als tegoed betaald worden.

Anoniem: geen registratie

Een derde voordeel is dat een prepaid simkaart anoniem gekocht kan worden. Je hoeft geen contract te tekenen of iets dergelijks. Dit is voor mensen met een notering van achterstallige betalingen (schulden) handig aangezien ze op deze manier toch gebruik kunnen maken van een mobiele telefoon. Er is geen kredietcheck nodig aangezien de klant vooraf alle bedragen dient te betalen en dus nooit een schuld zal krijgen bij de telecomprovider.